3 gode grunde til at vælge kontaktlinser

Sponsoreret indhold

Næsten 70 % af alle danskere har så store problemer med synet, at de bruger briller eller kontaktlinser. Det er dog kun 350.000 ud af de cirka 2,9 mio., der bruger kontaktlinser. Vi har nemlig stadig tendens til at betragte briller som den oplagte løsning, og de fleste venter minimum et par år, før de kaster sig ud i kontaktlinser. Kontaktlinser har dog nogle helt klare fordele, som det er værd at overveje, hvis du bruger briller.

Passer til en aktiv livsstil

Kontaktlinser kan være en rigtig god løsning, hvis du er meget aktiv i din hverdag. Især hvis du bruger hjelm eller andet sportsudstyr, kan briller ofte komme i vejen eller blive skæve. Der er også stor risiko for, at dine briller bliver beskadigede af bolde, slag eller lignende, når du dyrker sport eller er aktiv på andre måder.

Hvis du dyrker decideret sport, hvor du sveder, oplever mange, at brillerne generer eller glider ned. Her er det en klar fordel at have et par kontaktlinser, som holder sig på plads i øjnene og ikke generer på ansigtet.

Går ikke i stykker

De fleste brillebrugere oplever at ødelægge et par briller en gang imellem. Det er ofte en dyr affære, og hvis du er afhængig af dine briller, kan det være nærmest umuligt at klare sig uden. Faktisk er det lige netop en af grundene til, at nogle skifter til kontaktlinser.

Det er nemlig væsentligt sværere at ødelægge kontaktlinser. Selv hvis du ødelægger en enkelt kontaktlinse, har du altid ekstra på lager. Det gælder især, hvis du bruger en-dagslinser, som alligevel skal skiftes hver dag.

Ikke mere duggede glas

En af de største gener i hverdagen, når man har briller, er duggende glas. Ofte skal der ikke mere til end en ændring i temperaturen – for eksempel når du kommer indenfor om vinteren – før brillerne er helt dukkede til. Ofte er det ikke noget stort problem, men afhængigt af dit arbejde, kan duggede briller være decideret farlige. Det gælder også, hvis de dugger til, når du bevæger dig i trafikken.

Kontaktlinser dugger aldrig til, og som regel bemærker du slet ikke, at du har dem i. Derfor vælger mange at bruge kontaktlinser til hverdag, hvor briller nemt bliver generende. Selvom du har kontaktlinser, kan du sagtens supplere med briller, når dine øjne er trætte eller du bare ikke lige gider at tage linser i. Du kan også vælge at prøve kontaktlinser i en måneds tid eller to, og før du køber det helt store abonnement. På den måde kan du finde den løsning, der passer bedst til dig.