Til rygeren: Cigaretterne skader dit syn

Sponsoreret indhold

De fleste af os ved, at rygning er skadeligt for kroppen. Vi ved, at vi ved at ryge optimerer vores chance for at få kræft, og vi ved, at vi forværrer betændelsestilstande og infektioner i kroppen. Dog er det alligevel ikke en grund til, at danskerne vælger at holde op med at ryge, og det er på trods af, at der reklameres med denne slags på selve cigaretpakkerne. Nej, danskerne er ikke bange af sig; der er flere og flere unge, der starter med at ryge, og alt for mange ældre ender med en sygdom på grund af rygning. Hvad de fleste ikke ved er, at rygning faktisk også påvirker vores øjne og vores syn. Helt enkelt findes der en sygdom, der kaldes AMD, og denne sygdom er skyld i, at mange mennesker – specielt ældre – får det, som man kalder øjenforkalkning. Øjenforkalkning er en til tilstand, der i dén grad påvirker livskvaliteten, da mange helt stopper med at kunne læse og skrive for til sidst ikke at kunne se. Sygdommen AMD skal man derfor ikke spøge med, og man skal tage sine forbehold, hvis man er ryger.

 Hvordan hænger rygning og AMD sammen?

Undersøgelser har vist, at rygere har cirka tre gange forhøjet risiko for at udvikle AMD sammenlignet med de, der ikke ryger. Dette er en høj risiko at tage, og det er derfor uforståeligt, at så mange mennesker fortsat bliver ved med at ryge. Desuden bliver risikoen for at udvikle diabetisk øjensygdom fordoblet, og mange rygere vil også på et eller andet tidspunkt i deres rygeperiode opleve at få tørre øjne, der svier og syner røde. Som ryger vælger man altså en masse helbredsmæssige ulemper til i stedet for at stoppe med at ryge.

Ønsker du sunde øjne og et godt syn?

Ønsker du at stoppe med at ryge, så du undgår AMD og andre øjensygdomme, kan du bestille en e-cigaret startpakke fra Smoke-it.dk. Vi råder dig til at vælge et godt syn fremfor cigaretterne.