3 fakta om varmepumper

Sponsoreret indhold

Det er helt slut med nye oliefyr, og i den nærmeste fremtid skal alle de gamle pensioneres. Det er en del af planen for grøn omstilling i Danmark. Det oplagte alternativ er en luft til vand varmepumpe.
Luft til vand varmepumper er de seneste år blevet mere og mere udbredte – her er 3 væsentlige grunde til hvorfor! De er relativt billige i drift, de er driftsikre og så er de klimavenlige.

Selvom en luft til vand varmepumpe også bruger strøm til at producere varme, så er det en effektiv og billige opvarmningskilde sammenlignet med et oliefyr, gas eller el-radiatorer. Hvis du fyrer 100 procent med olie, kan du spare op til 70 procent ved installation af en luft til vand varmepumpe. Du kan endda få håndværkerfradrag (op til 12.200 kroner) for installationen. Der er også mulighed for at få et kontant tilskud gennem et energisparetilskud på op til 9.500 kroner afhængig af din nuværende opvarmningskilde. Det skal søges inden, du foretager købet af en luft til vand varmepumpe.

Du skal ind og registrere i Bygnings- og Boligregistret (BBR), at du har skiftet varmekilde og at dit hus nu opvarmes med en luft til vand varmepumpe. Du får nemlig en nedsættelse i elvarmeafgiften på den del af dit forbrug, som overstiger 4000 kWh om året. En luft til vand varmepumpe bruger mere strøm om vinteren, men den er i stand til at producere varme effektivt, selvom det er ned til -20 graders frost uden for.

Og du sparer ikke kun penge hvert år, men også den tid du bruger på vedligeholdelse af dit gamle oliefyr.

En miljøvenlig løsning

Opvarmning er en af de helt store syndere, når man taler om CO2 udledning. Ambitionen fra Regeringen er at nedbringe udledning af CO2 fra opvarmning med 70%. Med en luft til vand varmepumpe kan du faktisk halvere udledningen. Et oliefyr udleder ca. 7420 tons CO2. Til sammenligning udleder en luft til vand varmepumpe 3718 tons CO2.